Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Sütő Tours Utazási Iroda

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#140 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "917"
  ["name"]=>
  string(12) "Sütő Tours"
  ["company_name"]=>
  string(17) "Sütő Tours Kft."
  ["company_city"]=>
  string(5) "Pápa"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "8500"
  ["company_address"]=>
  string(14) "Eötvös u. 4."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "12949256-2-19"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "19-09-506734"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-000304"
  ["email_reservation"]=>
  string(17) "info@sutotours.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.sutotours.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(true)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(false)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2022-12-08 22:53:47"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2023-03-07 10:42:00"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Sütő Tours

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Plitvicei autóbuszos kirándulás

Utazás alapadatai 2901

szállás nélkül

Plitvicei-tavak Horvátországban található tórendszer. Európa egyik legszebb természeti látványossága egy különleges geológiai és hidrogeológiai karsztjelenség. A tórendszer egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül. Ez a legnagyobb, legrégebbi és leglátogatottabb horvát nemzeti park. Erdős hegyvidék, 16 különböző méretű tóval, kristályos kékes-zöld vízzel. A tavak vizüket számos patakból és kisebb vízfolyásból nyerik, és zuhatagok és vízesések kötik össze őket. A tízezer év alatt kialakult tufagátak a park alapvető jellemzői. A különleges földrajzi helyzet és a sajátos éghajlati adottságok számos természeti jelenség és gazdag biodiverzitás kialakulásához járultak hozzá. Mésztufa üledékek a pleisztocén kortól napjainkig a környező hegyek közötti víznyelőkben és mélyedésekben keletkeztek. A déli felső tavak túlnyomórészt dolomitból, míg az alsó tavak északon mészkőből állnak. A Plitvicei-tavakon található a Korana folyó forrása is, amelyet a tórendszer lát el vízzel. A Plitvicei-tavak turizmusának első komoly kezdetei 1861-re nyúlnak vissza. 2011-ben a nemzeti park történetében először több mint egymillió látogató volt. Számos kutató járult hozzá a Plitvicei-tavak megismeréséhez és fejlesztéséhez, közülük kiemelkedik Ivo Pevalek, akinek emléktáblát állítottak.

Az utazás során kötelezően fizetendő beléőődíjak (a belépők árát a helyszínen szedi össze az idegenvezető):

felnőtt: 21 euro

diák: 13 euro

gyermek (7-18 év): 5 euro

7 éves kor alatt ingyenes

Utazásról

Találkozás/indulás a választott felszállási helyen, 

Várpalota, Sportcsarnok 02:00h | Veszprém, Hotel Veszprém előtti buszmegálló 02:30h | Pápa, Március 15. tér, “Kékfestő Múzeum előtti buszmegálló 03:30h | Ajka, Tesco buszmegálló 04:00h | Tapolca, MOL kút (Kossuth u.) 4:30h    Az autóbuszra a fel ill. leszállni csak az előbb leírt megállóhelyeken van lehetőség!

(a városnevekre kattintva google térképen megtekintheti a pontos felszállási helyszínt)

Folyamatos utazás Horvátországba, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. Mivel az éjszakát az autóbuszon töltjük, a lehető legkényelmesebb utazás érdekében érdemes kispárnával és pokróccal is készülni! A reggeli órákban megérkezünk Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába, ami többek között Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években.

A park legérdekesebb látnivalója a Plitvicei-tavak, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága. A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját. A Plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mindezekből következik, hogy a Plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.
Gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, melynek különlegessége a mintegy 300 méter hosszú és 60 méter széles Štefanija sziget, közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket, mellettük a megkövesedett fatörzseket.

A felső tórendszert 12 tó alkotja, mely 637 méter magasan helyezkedik el, legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. A látvány olyan lélegzetelállító, hogy szinte kötelező fényképezkedni.
Az alsó tórendszert a Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és a Novakovića Brod alkotják, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el, ahol közvetlenül, a pisztrángokkal teli tó peremén sétálhatunk végig. Kirándulásunk egyik legérdekesebb pillanata lesz az, amikor elérkezünk az utolsó gigavízeséshez, a csaknem 80 méter magas Nagy Vízeséshez, ami az alsó tavakat zárja. Ez a vízesés nemcsak méterében, de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett.
Miután bejártuk a Plitvicei tavak Paradicsomát, a késő délutáni órákban, kellemes fáradtsággal telve indulunk haza. A kiindulási helyre a késő esti órákban érkezünk vissza.
A túra csoportvezetőnk kíséretével történik.

Egyéb megjegyzés

A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. A vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot is hozni az útra. A pénztárnál és a kikötőknél lehetőség van étkezésre, szuvenírek vásárlására, illetve mellékhelyiség áll a látogatók rendelkezésére .

Az út minden korosztály számára ajánlott.
Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul.

A program rossz idő esetén is egész napos! (Rossz idő esetére javasoljuk: esőkabát, váltóruha, gumicsizma.)

Figyelem! A park üzleteiben csak kártyás fizetés lehetséges, a készpénzt nem fogadják el.

Érintett területek

 • Horvátország
 • Plitvicei-tavak

További időpontok

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.
még töltünk